Виктор ТУРМАКОВ >Европейската комисия ще бори руската дезинформация с повече редакционна

...
Виктор ТУРМАКОВ >Европейската комисия ще бори руската дезинформация с повече редакционна
Коментари Харесай

ЕК ще подкрепя правилните медии

Виктор ТУРМАКОВ > Европейската комисия ще бори съветската дезинформация с повече публицистична самостоятелност. Винаги, когато някой високостоящ и неизбран от никого европейски служител каже нещо сходно (в случая зам.-председателя на Европейска комисия Вера Юрова), човек стартират да ме побиват тръпки - най-често следва нещо миризливо, опаковано с панделка и в шарена опаковъчна хартия. 
Готвеното европейско законодателство планува ограничения за финансирането на публичните медии. Дотук добре - на доктрина би трябвало да ги защищава от едрите рекламодатели, които с тежестта на пачките трансформират ъгъла на отразяване на дадена вест или даже пояснение на стопански разбор. 
Но незабавно се сещам кои тъкмо медии ще бъдат финансирани. Онези, които ще папагалстват спусканите им от горната страна опорки и които чинно ще замерят който би трябвало с рядка тиня. А и през днешния ден мъчно мога да си показва медиен плурализъм в Европа, в която не разрешиха съветските медии. И по този начин блокираха достъпа до голям брой осведомителни организации от " неправилните страни ". На терена останаха медии в които, в случай че кажеш нещо не по този начин за БЛМ, ЛГБТУФХЦЧ или друга абревиатурирана " свещена крава ", те чака най-малкото остракизъм. 
Много ясно, че верните медии, с верните говорещи глави и вярното обръщение ще получават пари от европейския поданик. Тези, които се пробват да показват и двете гледни точки или пък да намерят вярната, ще са обречени.
Два цитата от изявлението на Юрова притегля внимание. " В Европейски Съюз свободата на изложение не е неограничена " - изказване, което не се нуждае от коментар. За хора с глави на раменете си е ясно, че това е самопризнание за цензура. 
Юрова сподели още: " Русия ползва агитация на всички някогашни спътници на Съюз на съветските социалистически републики и това дава плодове - почвата е плодородна ". 
Не, пани Юрова. В Източна Европа сме разнообразни - може да сте не запомнили това след дългия престой зад стерилните стени на Брюксел. Знаем от персонален опит що е цензура и налагане свише на едното само вярно мнение. Изградили сме имунитет против пропагандата и нашите свръхчувствителни носове я разпознават отдалеко, без значение дали е наша или непозната. И поради това - постоянно и на всички места сами търсим истината. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР